Vyhody novinek typu svn

Radek Krejča radek.krejca at starnet.cz
Wed Nov 21 15:59:06 CET 2012


> http://wiki.freebsd.org/VCSWhy
> 
> Mozno ty ako koncovy uzivatel vyhody nevidis, ale z pohladu vyvojara to
> zmysel ma. Samozrejme sa naskyta otazka preco sa cvs nezachova, nuz
> udalosti poslednych dni poukazuju na nedostatky cvs a zbytocne

No, a to je prave ten kamen urazu. Ja, jako koncovy uzivatel, pro ktereho se vlastne ten system dela, bych ty vyhody mel preci sakra videt. Je hezke, ze vyvojari budou mit snadnejsi praci, ale pokud nebude pro koho vyvijet, tak to trochu ztraci smysl. Kuprikladu po zariznuti cvs budu muset vymyslet, co s cca 120 stroji na flashkach.

Pevne verim, ze do te doby je budu mit bootovane ze site, ale ne vsichni touto cestou jdou a muze to byt fakt problem. Portsnap me po par dnech pouzivani presvedcil, ze pouziju svn i pro porty, cimz mam ale dalsi vice jak pul gigo v haji.

A to, ze neni svn nejak soucasti systemu, jako byl nakonec csup, je zoufalstvi, koukali jste, co za priserneho balastu si dotahuje?

Ja chapu, ze se veci musi nejak vyvijet, ze proste nejde zamrznout na desitky let starych vecech (pravda, smtp a jim podobni by mohli vypravet :-)), ale ten system je preci prave pro ty koncove uzivatele. A kdyz budou nastvani, tak to nema moc cenu delat.

Dle meho by stacilo nabidnout obdobu cvsupu, v podstate je jedno, jestli pises svn nebo cvsup, ale melo by se to chovat nejak alespon podobne a by to dostupne. Tohle je krok nekam hodne stranou.

Radek



More information about the Users-l mailing list